Více času na podstatné
Pozvánka na konferenci: Výroba potravin 2024
Rádi bych Vás pozvali již na 5. ročník konference Výroba potravin. Celý program sleduje aktuální dění v oblasti potravinářství. Program bude rozdělen do tří ucelených bloků: Udržitelnost, Kvalita potravin a legislativa, Systémy řízení v potravinářství.
Jedna z přednášek prvního bloku se bude zabývat dnes tak diskutovanou problematikou vlivu obalů na životní prostředí. Lektorka se zde zaměří na metodu LCA – Life Cycle Assessment. Jedná se o nejvýznamnější analyticko-informační nástroje, s jehož pomocí lze posoudit dopady vybraného produktu, resp. produktového systému na životní prostředí. V další přednášce u obalů ještě zůstaneme a zaměříme se na Rizika spojená s cirkularitou obalů pro potraviny. Další přenáška tohoto bloku se bude týkat možnosti dotací na "zelené energie", kde lektor odpoví na otázku: Co a jak lze čerpat?
V dalším bloku se zaměříme na kvalitu potravin a její legislativní ošetření. V jedné z prezentací budou představeny výsledky SZPI ve vztahu jak ke „klasickým“ kontaminantům jako jsou těžké kovy, PCB, dioxiny nebo mykotoxiny, tak aktivity u kontaminantů, které se začaly sledovat teprve v posledních letech, jako jsou akrylamid, THC nebo opiové, pyrrolizidinové a tropanové alkaloidy. A jak se vyvíjí problematika značení výživových hodnot na přední straně obalu? Odkryje další přednáška tohoto bloku.
V závěrečném bloku si řekneme, co je nového v systémech řízení v potravinářství. Zaměříme se na požadavky GFSI standardů, prodiskutujeme aktuální způsoby falšování a rozdělíme si je do kategorií.
Závěr každého bloku bude vyhrazen na diskuzi.
Konference se koná: 30. listopadu 2023
Místo konání: Hotel Grandium Praha nebo on-line
Registrujte se ZDE.