Více času na podstatné

PLNĚNÍ POVINNOSTÍ V OBLASTI PREVENCE ZÁVAŽNÝCH HAVÁRIÍ

22.02.2016 10:47

Společnost EKONOX, s.r.o. si vás dovoluje pozvat na odborný seminář "PLNĚNÍ POVINNOSTÍ V OBLASTI PREVENCE ZÁVAŽNÝCH HAVÁRIÍ", který se uskuteční 13. dubna 2016 v Hradci Králové.

Legislativa v oblasti chemických látek a směsí je kromě českých zákonů určována také Evropskou unií a není pro Vás určitě jednoduché, se ve všem správně zorientovat a postihnout veškeré povinnosti, které jsou pro uživatele chemických látek/směsí stanoveny jednotlivými zákony, vyhláškami a směrnicemi.

Od 1.6.2015 došlo k zásadní změně v oblasti nakládání s chemickými látkami a směsmi v důsledku Nařízení ES 1272/2008 (CLP), které zavádí zejména novou klasifikaci, včetně označování (výstražné symboly, H-věty ….). Navazující zákon č.224/2015 Sb. o prevenci závažných havárií (PZH) stanovuje povinnost provozovatelům/ uživatelům zpracovat nový seznam skladovaných/ používaných chemických látek/směsí, zařadit je pod zákon PZH  a zpracovat protokol o nezařazení/ návrh na zařazení, který je povinen provozovatel/ uživatel při kontrole předložit orgánům státní správy nebo zaslat na příslušný krajský úřad.

Seminář je organizován odborně způsobilou osobou dle zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, s dlouholetou praxí v oblasti nakládání s chemickými látkami.

Účastníci semináře získají potvrzení o absolvování školení v oblasti nakládání s chemickými látkami/ směsmi a prevence závažných havárií a budou schopni sami zpracovat protokol o nezařazení.

 

Pozvánka ke stažení:

Prihlaska_PZH_TD_2016.pdf (432425)

 

Kontaktní osoba pro tuto konferenci:

Ing. Šárka Kratochvilova
Tel. číslo: +420 466 400 539
Email: ekonox@ekonox.cz