Více času na podstatné
Jaké jsou nejčastější důvody, proč jídlo končí v odpadkovém koši?
06.11.2014 18:16
Průměrný Evropan vyhodí ročně asi 100 kg jídla a třetina všech potravin na světě končí zbytečně na skládkách. Jak jsou na tom s plýtváním jídlem Češi, zjišťoval portál Kupi.cz. Z průzkumu mezi 2500 respondenty vyplývá, že čeští spotřebitelé potraviny vyhazují jen málo. Nebo to o sobě alespoň tvrdíme. V Česku zatím neexistuje oficiální údaj o množství potravinového odpadu. Číslo by mělo být známé v roce 2016. Podle údajů Organizace spojených národů skončí celosvětově v popelnicích ročně až 1,3 miliardy tun jídla v celkové hodnotě téměř 20 bilionů korun, což je asi třetina světové produkce potravin. Více ZDE
Foto: https://cyber-angel.blog.cz